Milí čitatelia časopisu Moyzesko,
pripravila som si pre Vás recept, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu a skvelo chutí…
Potrebujeme:
- 200g hladkej múky
- 200g práškového cukru
- 7 lyžíc vody
- 1 dcl oleja
- 4 vajcia
- ½ prášku do pečiva
Plnka:
- 1 šľahačka
- 2 kyslé smotany
- 2 vanilínové cukre /ak chcete sladšie aj 4/
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom, olejom a vodou a postupne počas miešania pridávame vyšľahané bielka s preosiatou múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vysoký, vymastený a omúčený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 175° C cca. 15 minút do zlatista. Na upečené a vychladnuté cesto vylejeme plnku.
Plnka: Vyšľaháme šľahačku, pridáme kyslé smotany a vanilínové cukre. Poriadne vymiešame a rovnomerne vylejeme na vychladnuté cesto. Na vrch poukladáme ovocie podľa výberu: jahody, maliny, čučoriedky, kiwi, broskyne…. a kým si pripravíme želatínu, odložíme cesto s plnkou do chladničky.
Želatína: 2 Frutiny – vyberáme ich podľa chuti a farby ovocia. Ak máme červené ovocie, dáme višňovú a pod. Postupujeme podľa návodu s tým, že namiesto vody môžeme použiť šťavu z ovocia, ak je zavárané.
Stuhnutú želatínu vylejeme na ovocie a dáme celé v plechu na niekoľko hodín /cca. 3 hod./ do chladničky zachladiť, aby všetko stuhlo. Nakrájame a môžeme podávať s čerstvo natrhanou mätou, alebo šľahačkou.
Dobrú chuť!!!
Autor: Majka 2.FLB