Letný zákusok

Milí čitatelia časopisu Moyzesko,

pripravila som si pre Vás recept, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu a skvelo chutí…

Potrebujeme:

  • 200g hladkej múky
  • 200g práškového cukru
  • 7 lyžíc vody
  • 1 dcl oleja
  • 4 vajcia
  • ½ prášku do pečiva

            Plnka:

  • 1 šľahačka
  • 2 kyslé smotany
  • 2 vanilínové cukre /ak chcete sladšie aj 4/

Postup:

Žĺtka vymiešame s cukrom, olejom a vodou a postupne počas miešania pridávame vyšľahané bielka s preosiatou múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vysoký,  vymastený a omúčený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 175° C cca. 15 minút do zlatista. Na upečené a vychladnuté cesto vylejeme plnku.

Plnka: Vyšľaháme šľahačku, pridáme kyslé smotany a vanilínové cukre. Poriadne vymiešame a rovnomerne vylejeme na vychladnuté cesto. Na vrch poukladáme ovocie podľa výberu: jahody, maliny, čučoriedky, kiwi, broskyne…. a kým si pripravíme želatínu, odložíme cesto s plnkou do chladničky.

Želatína: 2 Frutiny – vyberáme ich podľa chuti a farby ovocia. Ak máme červené ovocie, dáme višňovú a pod. Postupujeme podľa návodu s tým, že namiesto vody môžeme použiť šťavu z ovocia, ak je zavárané.

Stuhnutú želatínu vylejeme na ovocie a dáme celé v plechu na niekoľko hodín /cca. 3 hod./ do chladničky zachladiť, aby všetko stuhlo. Nakrájame a môžeme podávať s čerstvo natrhanou mätou, alebo šľahačkou.

Dobrú chuť!!!

Autor: Majka 2.FLB

Reklamy
This entry was posted in Receptáreň. Bookmark the permalink.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s